Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


„Az ember és a kutya alkot egy egységet” − Kutyás rendőr Budakeszin

2013.03.11

Fehér Tamás személyében 12 év óta van újra kutyás rendőr Budakeszin. Társa németjuhász kutya, főleg a forró nyomos bűnüldözésben lehet igen hasznos segítője a rendőrnek.

 

 

Fehér Tamás rendőrkutya-vezető, körzeti megbízott Budakeszin. A Buda Környéki Televízió riporterének kérdésére elmondta, hogy gyerekkorában természetesen volt kutyája, akkor szerette meg igazán az ember négylábú társát. Mióta rendőr lett, fantáziát látott a rendőrkutyás szolgálatban. Egy tanfolyam elvégzése után választotta mostani társát, akit a Dunakeszi Oktatási Központban képeztek ki. Duál kutya, vagyis általános rendőrkutya, aki ezen kívül a nyomkövetésben van leginkább otthon. Mivel Budakeszin sok a hétvégi házas terület, az esetleges betöréseknél a forró nyom követésben lehet leginkább alkalmazni tudását. Mint általános rendőrkutya, az őrző-védő feladatokat is maradéktalanul ellátja: társát, a rendőrt minden körülmények között megvédi. Fehér Tamás szerint teljesítménye ezen a területen 150%, azaz kutyájának soha nincs rossz napja.

 

A járőrszolgálat lényege a személyes jelenlét demonstrálása. Mióta Fehér Tamás kutyás rendőr lett, társával leginkább gyalogosan járja városunkat, az esetleges bűnelkövetők legnagyobb bánatára…