Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Alejandro és Macho

2014.10.10

 

 

 

Augusztus közepén érkezett lakossági bejelentés a józsefvárosi zsarukhoz, hogy egy Budapest VIII., Rigó utcai, földszinti lakásban megnőtt az „átmenő forgalom”. Fiatalok tucatjai adják egymásnak a kilincset, a lakásban akkora a füst, mintha egy gőzmozdony bérelné, nem nehéz összerakni, mi történhet odabent.

 

 
 
 

– Erről a címről korábban nem hallottunk – ismertette az esetet Wieszt Ferenc alezredes, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság rendészeti osztályának vezetője. –  Nem volt a zsaruzsargon szerint „Lövölde tér” címkéjű lakások között – ahol a drogos megveheti és be is lőheti magának az árut. Augusztus 20-án délelőtt utánanéztünk a bejelentésnek.

 

A zsaruk bekopogtak, hallották, többen vannak a lakásban. Az ajtót azonban nem akarták kinyitni, egy fiatal férfi azt mondta a rendőröknek, elvesztette a kulcsot, már telefonált a pótkulcsért, de csak órák múlva hozzák, akkor jöjjenek vissza. A zsaruk ekkor kérték, nyissák ki az ablakot, menjenek ki egy kis beszélgetésre. Erre az ötletre is kapásból érkezett a válasz: az ablak rossz, a társalgást el kell halasztani.

 

– Ekkor már tudtuk, jó helyen járunk – folytatta az alezredes. – Közöltük a bentiekkel, az ablakot felfeszítjük, és bemegyünk.

 

Az ablakon a körzeti megbízottak mellett a józsefvárosi zsaruk kábítószer-keresésre kiképzett kutyája is beugrott.

 

– Macho a kis szoba-konyhás lakás szinte minden pontján jelzett, találtunk drogot fiókban, sporttáskában, zsebekben – dicsérte az ebet Gula Szilvia törzsőrmester, a VIII. Kerületi Rendőrkapitányság körzeti megbízottja. – 420,3 grammnyi, a gyorstesztek szerint magas THC-tartalmú marihuánaszármazékot, valamint mérleget, tasakokat találtunk.

 

A lakás bérlőjét, a budapesti O. Alejandrót (20) elfogták. Kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene eljárás, a Pesti Központi Kerületi Bíróság augusztus 22-én elrendelte előzetes letartóztatását. A lakásban tartózkodó öt személyt előállításuk, valamint vizeletminta-vétel után a zsaruk elengedték. Ellenük kábítószerrel visszaélés miatt indul eljárás, ha a vizsgálati eredmények  azt mutatják, drog volt a szervezetükben.

 

D. O.

 

Forrás: Zsaru online magazin