Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Apci drogtanyára csaptak le a rendőrök

2014.06.22

Amfetamin tartalmú fehér port és új pszichoaktív szert, nagy mennyiségű készpénzt, ékszereket, luxusautókat találtak a rendőrök. Több embert pedig elfogtak Apcnál.

A Heves Megyei Rendőr-főkapitányság, valamint a Hatvani Rendőrkapitányság nyomozói és a Készenléti Rendőrség Különleges Szolgálatok Igazgatóságának munkatársai 2014. június 19-én a délutáni órákban Apc közelében elfogtak három személyt, akik a gyanú szerint kábítószer-kereskedelemmel foglalkoznak. Az elsődleges rendőri intézkedésekben a Nógrád és a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Rendőr-főkapitányságok munkatársai is részt vettek.

Az elfogást követő gépjármű átvizsgálások és a nyolc különböző helyszínen (Budapesten, Zagyvaszántón, Apcon, Pásztón és Jászberényben), kábítószer-kereső kutya segítségével  tartott házkutatások során - az elsődleges szakértői vélemény alapján -  amfetamin tartalmú fehér port és új pszichoaktív szert, a kábítószer-kereskedelemhez használt eszközöket, nagy mennyiségű készpénzt és ékszereket találtak a rendőrök.

 

Lefoglaltak továbbá két luxusautót, nagy értékű műszaki cikkeket, valamint 12 kilogramm – feltehetőleg a kábítószer csomagolásához használt – simítózáras, üres nylontasakot is.

B. Ödön 22 éves apci lakos ellen kábítószer-kereskedelem bűntette elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást a Hatvani Rendőrkapitányság.

Társai, F. István 28, D. Aranka 55 és J. Enikő 22 éves apci lakosok, valamint L. Zoltán 21 éves pásztói lakos ellen szintén kábítószer-kereskedelem bűntette, K. Attila 39 éves jászberényi lakos ellen kábítószer birtoklás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás.

F. István, K. Attila és L. Zoltán bűnügyi őrizetbe vételéről is határozott a nyomozó hatóság, és egyben kezdeményezte előzetes letartóztatásuk elrendelését.

Forrás:Police.hu