Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Díszsorfal búcsúztatta a magyar rendőrkutyát

2015.08.04

Sári július végén, szolgálat közben halt meg, miután tíz évet töltött a columbiai rendőrség kötelékében.

Az elmúlt vasárnap több mint egy tucat rendőrkutya és legalább 300 ember gyűlt össze az illinoisi Columbia templomának udvarán. Mind azért érkeztek, hogy leróják tiszteletüket és végső búcsút vegyenek elhunyt barátjuktól és kollégájuktól, Sáritól. A 13 éves, magyar származású németjuhász, aki az elmúlt években a város seriffjét, Jim Lansingtont szolgálta hűségesen, július végén halt meg. Szolgálat közben.


Képek forrása: BND

„Tíz éven keresztül, a nap minden egyes percében mellettem volt, és most egyszerre nincs többé. Nagyon nehéz" – nyilatkozta megtörten Lansington az amerikai FoxNews hírcsatornának. A férfi hozzátette, bárhová ment, Sári mindig ott volt vele. „Mellette mindig biztonságban éreztem magam. Nagyon fog hiányozni."

 

Columbia kedvenc rendőrtisztje 2002-ben, Budapesten született. Első éveit egy magyar családnál töltötte, és csak három évvel később, 2005-ben került az Egyesült Államokba, ahol rövid idő alatt sztár lett belőle. Mielőtt szolgálatba állt volna a columbiai rendőrségnél, alapos kiképzést kapott, de néhány vezényszót sosem tanult meg angolul. Gazdája, Jim Lansington kutyája kedvéért még ezeket a magyar vezényszavakat is megtanulta.Sári tízéves szolgálat után, augusztus elsején vonult volna nyugdíjba, de a gondtalan, pihenéssel töltött napokat már nem élhette meg. Július 20-án halt meg váratlanul, gazdája autójának hátsó ülésén. Csak a boncolás után derült ki, hogy a négylábú halálát egy kiszakadt tumor okozta.Utolsó útjára több tucat rendőr- és tűzoltóautó, négy- és kétlábú kolléga kísérte el.

Forrás:Hír24