Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Fél mázsa kábítószer Röszkén kereső kutya segítségével (Csongrád MRFK)

2013.05.10
Mintegy fél mázsányi kábítószert rejtett annak a gépkocsinak a precízen kialakított dupla padlólemeze, amely 2013. május 9-én délután jelentkezett belépésre az országba a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen.

A 26 éves albán sofőr viselkedése vált gyanússá az útlevélkezelő rendőrnek. Társával félreállították az autót, majd tükörrel és kutyával is átvizsgálták. Így észlelték, hogy a járművet átalakí...tották. A rendőrök ekkor a pénzügyőröktől szigorított vámvizsgálatot kértek, akik megfúrták a Fiat padlólemezét. A fúrószáron kábítószergyanús növényi törmelék maradt, ezért a rendőrök és a pénzügyőrök hozzákezdtek a jármű bontásához. A tank fedelének leszerelését követően előkerült egy szövetzsák, amit kötéllel tudtak kihúzni. Végül összesen 93 darab téglatest alakú csomagot vettek ki az egyenruhások az autó dupla padlólemeze közül. A marihuána súlya meghaladja a 48 kilógrammot.

A 26 éves albán férfit a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság jelentős mennyiségre elkövetett kábítószerrel visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatását.

 

kabszer0510_01.jpg

Fél mázsa kábítószer (93943KB)