Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Gaszton szagolta ki a rablókat

2014.02.21

Gaszton szagolta ki a rablókat Gaszton szagolta ki a rablókat - © Fotó: police.hu

Miskolc – Az egyik támadó hátrahagyta a kabátját, Gaszton a rendőrkutya szagot fogott, így munkatársai elfogták a miskolci rablókat.

Rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság ismeretlen tettesek ellen. A nyomozás adatai szerint 2014. február 17-én 16 órakor Miskolcon a Miklós utcában két fiatal fiú odalépett egy 18 éves fiatalemberhez, akitől a kabátját követelték. A sértett elfutott, majd az útonállók a nyomába eredtek. Miután utolérték áldozatukat a földre lökték és bántalmazták. A tettesek egyike az erőszakkal elvett kabátot felöltötte, sajátját pedig hátrahagyta.

A bejelentést követően a rendőrök a Gaszton nevű rendőrkutya segítségével azonnal azonosították, a helyszín közelében elfogták és a Miskolci Rendőrkapitányságra előállították a bűncselekmény elkövetésével megalapozottan gyanúsítható 15 éves fiatalkorú terheltet és 13 éves társát.

 

A Miskolci Rendőrkapitányság a két gyanúsítottat bűnügyi őrizetbe vette és előterjesztéssel élt előzetes letartóztatásuk indítványozására.

A képen Toronyay Ákos r. főtörzszászlós a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Technikai Osztályának bűnügyi kutyavezetője Gaszton nevű szolgálati kutyájával.

- Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság -