Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Hajtóvadászat az utakon, nyomkövető kutyákat is bevetettek – fegyveres rablókat keresnek

2013.05.10

A rablás hajnali 5 órakor történt Balatonlellén. A rendőrök fegyvereseket keresnek, akik egy zöldesfekete színű, háromajtós, Alfa 145 típusú – LNM-959 forgalmi rendszámú – autóval menekültek el. Részleteket későbbre ígértek, az érintettek kihallgatása ugyanis még tart. A korábbi hírek még arról szóltak, hogy egy lottózót raboltak ki, de olyan hír is szárnyra kapott, hogy a bűnözők egy pénzintézetet vettek célba. A legújabb információk szerint viszont egy balatonlellei ház tulajdonosára rontottak rá, még ki is kötözték.

Fotó: MTI/Varga György

A főváros több pontján találkozhattak dugóval a közlekedők, hidakon, bevezető utakon. A hvg.hu azt írja, géppisztolyos, golyóálló mellénnnyel felszerelt rendőrök többfelé ellenőrzik az autósokat, a rablókat keresik. Az ORFK mostanáig annyit közölt, hogy az egész országban, így Budapest forgalmas helyein és a hidakon is fokozott rendőri jelenlétet rendeltek el. Úgy tudni, időközben a fővárosi hidakkal már „végeztek" az egyenruhások.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság kéri, hogy aki a keresett kocsi hollétéről, vagy a bűncselekménnyel kapcsolatban érdemleges információval rendelkezik, tegyen bejelentést. Mivel a tetteseknél fegyver van, óvatosságra intenek.