Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Időben jött a segítség: a fa tövében találtak rá az elkeseredett férfira

2016.05.25
Időben jött a segítség: a fa tövében találtak rá az elkeseredett férfira © Fotó: Zsaru Magazin
Debrecen – A helyi polgárőrök kértek rendőri segítséget május 6-án az egyik nagycserei tanyáról öngyilkossági szándékkal az erdő felé gyalogló siket férfi felkutatásához – írja szerdai számában a Zsaru Magazin. Több tucatnyian keresték, végül Misa, a szolgálati kutya közreműködésével időben megtalálták.
 

A lap beszámolója szerint a helyi polgárőrnek szóltak azok az aggódó munkások, akik egy közeli földterületen dolgozva látták a tanyán lakó 50 éves férfit délután 2 óra körül zaklatott állapotban, kötéllel a nyakában az erdő irányába indulni.

– A munkások megpróbálták a siket férfit feltartóztatni és valamilyen formában kommunikálni vele, de kísérletük nem járt sikerrel. A helyszínre további rendőri erők érkeztek, 16 rendőr, 9 polgárőr és a családtagok keresték a férfit – vázolja a történetet Demeter Erika főhadnagy, a megyei főkapitányság sajtóreferense. – A keresőláncban folytatott kutatás közben frissen kitaposott nyomvonalra bukkantak, amit két kilométer hosszan követtek, időközben a helyszínre újabb erősítés érkezett: Misa, a szolgálati kutya gazdájával, Czene István főtörzszászlóssal.

Misa az eltűnt férfi baseballsapkájáról szagnyomot vett, elrajtolt, és 300 métert loholva az erdőben, egy fa tövében lelt az elkeseredett férfira. A földön ült, nyakában bikakötél, körülötte meghurkolt drótkötelek, de életben volt.

– A rendőrök megnyugtatták, vigasztalták, megszabadították a kötél- és drótgyűrűktől, majd írásban kommunikáltak vele – teszi hozzá a főhadnagy. – A férfi sírva vetette papírra, hogy fogyatékossága miatt nem tudta magát megértetni a tavaszi szántást végző traktorossal, amitől annyira nekikeseredett, hogy megtakarított pénzét elásta a földjén, aztán elindult, hogy véget vessen életének. A bankók hiánytalanul meglettek, a családtagok és a polgárőrök megígérték, gondoskodnak a háziállatairól, majd a megkönnyebbült férfit kórházba vitték.

– Takáts László / Zsaru Magazin –