Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


K9 Commando: Töki, Amerika kutyakedvence

2013.09.21

Az Egyesült Államokban óriási a respektje a legmagasabb szinten kiképzett kutyáknak, az egyik közösségi oldalon a könyv többszázezres rajongótábora várja az újabb sztorikat a szerzőtől.

208480_rendorkuty1.jpg

Elhangzik a parancsszó, s Töki máris mozdul, karon ragadja és nem ereszti a belvárosi presszó teraszán menekülni próbáló bőrkabátos-kapucnis pólós férfit, aki persze érzi, hiába az ellenállás, s megadja magát. A kaposvári kávézó közönsége és sétálóutca népe érdeklődve figyeli az akciót, melyet egy kamera is rögzít. A jelenet ugyanis egy a K9-es kutyákról és kiképzőikről szóló kisfilm része, s hogy biztosan jól sikerüljön a felvétel, hamarost óramű pontossággal megismétlődik az akció. Mely Kovács Violetta Egyesült Államokban nagy sikert aratott könyvéhez, s a hatalmas érdeklődés miatt a most készülő naptárhoz jelent majd promóciót.

– K9 Commando címmel jelent meg a könyv, s követi majd a kalendárium – magyarázza a szerző. – Hat magasan kiképzett kutyát mutattam be, köztük Tökit, a kaposvári németjuhászt, aki az egyik legfontosabb szereplője az amerikai, olasz és német ebek mellett.

Az Egyesült Államokban óriási a respektje a legmagasabb szinten kiképzett kutyáknak, az egyik közösségi oldalon a könyv többszázezres rajongótábora várja az újabb sztorikat a szerzőtől. No és a naptárat, melynek bevételével a magyarországi német juhász fajta megmentését támogatják.

– Feltettem néhány képet a kaposvári bűnügyi kutyás rendőrökről, akik a filmben is szerepelnek – folytatta Kovács Violetta –, s az olvasók szinte beléjük szerettek. Egyiküket például elnevezték Officer Honeynak, azaz édes kis tisztnek... Olyannyira népszerűek, hogy októberben hárman ki is jönnek Kaliforniába a világ legnagyobb K9-es show-jára, Anaheimben, Los Angelesben és Riverside-ban pedig tanulmányozhatják az ottani kollégáik munkáját. Bár azt hiszem, inkább az amerikaiak tanulhatnának tőlük, ugyanis szerintem a kaposváriak a világ legjobbjai között vannak. S ez főként annak a tükrében óriási teljesítmény, hogy láttam, milyen körülmények között kell felkészülniük-dolgozniuk...

/Forrás:Internet/