Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kiszagolta a rendőrkutya a betörőt

2014.03.03

A rendőrséghez 2014. február 26-án 10 óra 31 perckor bejelentés érkezett, hogy Kaposváron, a Füredi úton két férfi be akart törni egy ingatlanba. Az egyik gyanúsítottat Letti, a szolgálati rendőrkutya is kiszagolta.

A Kaposvári Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya lopás vétség kísérlet, valamint lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettesek ellen.

A Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság Tevékenység-irányítási Központjába 2014. február 26-án 10 óra 31 perckor bejelentés érkezett, hogy Kaposváron, a Füredi úton két férfi be akart törni egy ingatlanba. Mivel a bejelentő megzavarta őket, ezért a férfiak elfutottak a helyszínről, de részletes leírást adott róluk. Az egyik gyanúsítottat Letti, a szolgálati rendőrkutya is kiszagolta.

Nem sokkal később, 10 óra 50 perckor újabb bejelentés érkezett, hogy a személyleírásnak megfelelő személyek Kaposvár, Tüskevári utcában egy garázsból eltulajdonítottak egy zsineget, majd a kerítésen keresztül kiugrottak az ingatlan udvaráról és onnan két különböző irányba menekültek.

Pár perccel később a nyomozók a közelében igazoltattak egy férfit, akire illett a személyleírás, miközben a bűnügyi kutyavezető Letti nevű kutyájával elindult a bűncselekmény helyszínére. A járőrök megtalálták a terheltek által elrejtett táskát és egy kabátot, ahonnan a kutya végigment az egyik gyanúsított nyomán egészen az elfogása helyéig.

S. Róbert 26 éves helyi lakost előállították a Kaposvári Rendőrkapitányságra, majd gyanúsítottként hallgatták ki. A másik terhelt felkutatása folyamatban van.

Forrás: SMRFK Sajtószolgálat