Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Körzeti megbízottak és kutyás rendõr a migránsok nyomában

2015.01.04
A bejelentéstõl számított három órán belül elfogták a hazánkban illegálisan tartózkodó külföldi állampolgárokat.


Fotó: Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság 

A rendõrök a helyszínre érve a személyeket nem találták, ezért a Kiskunfélegyházi Rendõrkapitányságról három körzeti megbízott, négy járõr és a Bács-Kiskun Megyei Rendõr-fõkapitányság állományából egy kutyás rendõr kezdte meg a férfiak felkutatását.

Kiskunfélegyháza határában 11 óra 45 perckor találták meg az egyik út hídja alatt bujkáló négy ismeretlent, akik közül az egyik meglátva a rendõröket tovább menekült.  Társait a rendõrök igazoltatták, amely során kiderült, hogy szír állampolgárok, továbbá az Európai Unióban történõ jogszerû tartózkodásukat nem tudják hitelt érdemlõen igazolni, ezért a közterületi állomány elfogta a migránsokat.

A negyedik férfi nyomait a szolgálati kutya - Hektor - követte, aki 12 óra 10 perckor jelzést adott járõrvezetõjének. A rendõr észrevette a tõle 30 méterre megbújó férfit, aki meglátva a járõrvezetõt és kutyáját elõbújt rejtekhelyérõl. A férfi igazoltatása során kiderült, hogy algériai állampolgár és akárcsak társai, õ sem tudja jogszerû magyarországi tartózkodását igazolni, ezért õt is elfogták.

A külföldi állampolgárokat tiltott határátlépés szabálysértés elkövetése miatt elõállították a rendõrök. Két szír férfit az illetékességgel rendelkezõ Bevándorlási és Állampolgársági Hivatal Dél-alföldi Regionális Igazgatóságra szállították a rendõrök. A harmadik szírt és az algériai állampolgárt a Kiskunhalasai Õrzött Szálláson helyezték el.

Forrás: 24