Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyanaptár

2013.01.16

Figyelmet érdemel annak az amerikai fotósnak a kezdeményezése, aki évek óta elkészíti rendőrkutyákat és gazdáikat ábrázoló népszerű K–9-es naptárát. A bevételt nemes gesztussal az ebek testi épségének védelmére fordítja.
 

kutyanaptar.jpgMár nemcsak az USA-ban, de külföldön is lelkes támogatói, illetve gyűjtői köre van a K–9-es rendőrkutyás naptáraknak. Az ötlet kitalálója és megvalósítója a neves fotóművész, John Baer, aki riporterként bejárta az USA-t, és több híres filmsztárt is fényképezett.

Baert mint volt rendőrt ma is szoros szálak fűzik a testülethez. Ennek köszönhetően készítette el első igazi zsarus témájú képsorozatát a fotótémának is hálás K–9-es kutyás egységről. A legjobbnak ítélt felvételekből Cops & Dogs – Zsaruk és kutyák címmel naptárt állított össze 2007-ben. Azóta minden évben megjelenik Baer rendőrkutyás naptára, így 2013-ban is. A felvételek tükrözik a kutyavezető rendőrök és négylábú társaik között kialakult szoros kapcsolatot, valamint bemutatják az egyes szakágakat: a járőr, a nyomkövető, a kábítószer-kereső és a robbanóanyag-kutató kutyákat.

Az idei naptár egyik aktuális szereplője a diákintézményekben elkövetett fegyveres ámokfutások miatt a massachusettsi egyetem campusának területén szolgáló holland juhászkutya, Diezel. Ő és a Csehországból származó német juhász, Bosco sokoldalú feladatot látnak el az egyetemi városban. Számukra legalább olyan fontos, hogy megfelelő védőfelszerelésük legyen az esetleges fegyveres támadások túlélésére, mint Kilónak, a Hernando megyei seriff szolgálati ebének. Kilo a golyóálló kevlármellénynek köszönhetően szerencsésen túlélte a tűzharcot s a rá leadott lövéseket egy veszélyes bűnöző elfogása során.

John Baer 2013-as naptárának, illetve a nemrég megjelent K–9-es fotóalbumának bevételéből húsz rendőrkutyát öltöztet védőmellénybe. Ezzel a nemes gesztussal próbálja megóvni a veszélytől kedvenc „fotómodelljeit”.
T. S.
Fotó forrása: John Baer weboldala és policedontmove.com

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.