Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Kutyás rendőr mentett elhagyott kutyát

2014.09.11

A négylábú egy fához volt kötve, az állat egész testén veréstől származó zúzódásokat, duzzanatokat találtak. Most már a kábítószert keresőt kutyák között van.

kepkivagas.png

A Soproni Rendőrkapitányság járőrei kedden késő este észlelték a Harkai úti szőlősoron, hogy egy kutyát kikötöttek egy fához. A fiatal rottweiler kan egy 0,5 cm vastag lánccal volt a fához rögzítve, ami 60-70 cm-es mozgási szabadságot biztosított neki. Az állat megrémült, mikor a rendőrök közeledtek felé, de miután kiszabadították, nagyon hálás volt. A rendőrök az állat egész testén veréstől származó zúzódásokat, duzzanatokat találtak és a fülein külső élősködők nyomait látták.

 A helyszínre érkezett Tremmel Nándor rendőr főtörzszászlós, a Soproni Rendőrkapitányság, Közrendvédelmi Osztályán szolgálatirányító parancsnoka, aki állatorvoshoz vitte az ebet. A kutya már jobban van és jelenleg a kábítószert kereső négylábú társaival együtt a család kötelékében "teljesít szolgálatot". A Soproni Rendőrkapitányság a megállapított adatok alapján ismeretlen tettes ellen állatkínzás vétség elkövetésének gyanúja miatt rendelt el nyomozást.