Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Magyar kutyások Bécsben gyakorlatoztak

2012.11.12

Ismét Bécsbe tréningezett a KR kutyás csapata. Karina Kalks fogadott minket egy közös mantrailing képzésre. Sajnos csak egy napos képzés volt, de így is rengeteg élménnyel és tapasztalattal tértünk haza.

Hajnalban indúltunk Budapestről, de az országhatárt átlépve már látszódott, hogy az időjárás kemény lesz. Erős, löketszerűen érkező szeles időjárás fogadott minket ami a kutyák munkáját egy picit megnehezítette.

Karina Kalks szívéjesen fogadott minket - mint mindig - és rövid egyeztetés után már kezdtünk is dolgozni a kutyákkal. Első körben motiváció nélkül indultak a kutyák, és viszonylag elég hosszú nyomokat dolgoztak ki. A feladat után gazdakereséssel dobtuk fel a kutyák motivációs szintjét.

A délutáni képzésen vérmintáról indítottuk a kutyákat, ami úgy felemelte az érdeklődési szintjüket, hogy a keresés igazán aktívvá vált számukra. A kutyavezetőknek és kutyáknak is egyaránt érdekes volt ez a szituáció.

A csapat este végzett a közös képzéssel, majd indult Budapestre. Fáradtan, kifacsartan érkeztünk meg, de élményekkel gazdagon.

A szemináriumról egy kis összefoglalót láthattok :

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.