Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Misa segített elfogni a fülöpi maszkos rablót

2014.01.28

A rendőrök nyomkövető szolgálati kutya segítségével elfogták a rablással megalapozottan gyanúsítható férfit, akinek a bíróság elrendelte előzetes letartóztatását.

A Hajdú-Bihar Megyei Rendőr-főkapitányság ügyeletét telefonon hívta január 23-án kora este egy fülöpi nő, mert az egyik bolt előtt egy maszkos férfi megtámadta, ököllel ütlegelni kezdte és elvette a táskáját, amelyben több százezer forint készpénz és egyéb értékek voltak.

Misa akcióban

Misa akcióban
 

 

A helyszínre érkező járőrök meghallgatták a bejelentőt, mentőt hívtak hozzá és adatgyűjtésbe, tanúkutatásba kezdtek. A sértett elmondta, hogy támadója az üzlettel szemközti üres telken keresztül futott el.

Az elsődleges intézkedések között a rendőrök szolgálati kutyát is indítottak. Misa, a nyomkövető eb szagot fogott, és egy családi házig vezette a nyomozókat, akik az ingatlanban elfogtak és a rendőrőrsre előállítottak egy 25 éves helyi lakost.

A gyanúsítottat kihallgatását követően a nyomozóhatóság őrizetbe vette és kezdeményezte előzetes letartóztatásának indítványozását, amelyet a Debreceni Járásbíróság január 26-án elrendelt.

B. Zsolt ellen – fogvatartása mellett – rablás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt a Hajdúhadházi Rendőrkapitányság Vámospércsi Rendőrőrs folytatja a nyomozást.