Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Nádszegi tolvajokat fogtak rendőrkutya bevetésével

2014.11.27

A galántai rendőrök elfogták a tolvajokat, akik még október és november fordulóján pakoltak ki egy királyrévi fészert.nyomos.jpg

Az úrföldi (Slovenské Pole - Királyrév településrésze) családi ház területén lévő fészerbe betörve motorfűrészeket, gyalut, egyéb szerszámokat, hangfalakat, három biciklit és rézkábeleket emeltek el. A fagyasztóból elvittek 5 kg diót, 3 kg kolbászt, 2 kg pulykahúst - tájékoztatott Mária Linkešová nagyszombati kerületi rendőrségi szóvivő.

A tolvajok futva távozhattak a lopott tárgyakkal, azok közül pedig néhány dolgot el is ejtettek útközben. A rendőrök a helyszínre érve egy speciálisan képzett kutyát is bevetettek, amely a nyomokat követve kiderítette, merre menekültek a tolvajok.

A rendőröknek ezután néhány napon belül kinyomozták, hogy egy 19, egy 21 és egy 26 éves nádszegi fiatalember lelkén szárad a mintegy 2000 eurós kár, amit a lopással okoztak.

Fény derült arra is, hogy a lopott tárgyakar járókelőknek adták el olcsón, vagy pedig leadták egy fémtelepen. Az értük kapott pénzt azonban már elköltötték.

A három fiatalt betörés és lopás ügyében állítják bíróság elé, mindannyiuk két évig terjedő börtönre ítélhető.

-para-