Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rendőrkutyák buktatták le az idős nő kifosztóját

2016.01.13

A rendőrkutyák szaglásának is köszönhetően tudtak azonosítani egy rablót, aki egy 81 éves idős nő értékeit vette el erővel a Heves megyei Besenyőtelken.

Egy 23 éves tiszaburai férfi családlátogatásra utazott Besenyőtelekre még 2015 áprilisában, ahol viszont betört egy 81 éves hölgy házába is, gondolva, hogy a nő nem fogja felismerni – írja a Heves Megyei Főügyészség közleményében. A nő éjjel aludt, de felébredt a betörésre, ráadásul a férfi odalépve hozzá az értékeit kezdte követelni. Mivel semmit sem kapott, így erővel kivette a nő füleiből a fülbevalóit, majd elmenekült. Másnap el is hagyta a települést, ám nem haza utazott, hanem Budapestre távozott, ahol egy lomtalanításon akart részt venni.

index.jpg

A kép illusztráció

A nyomozás során több bizonyítékot is begyűjtöttek a rendőrök, de az elkövető azonosításában a rendőrkutyák is nagy segítséget jelentettek, ugyanis a szagazonosítás megalapozta a férfi elleni vádemelést. Mint kiderült, a jelenleg előzetes letartóztatásban lévő férfi ellen különböző vagyon elleni bűncselekmények miatt több más büntetőeljárás is folyamatban van. Az ügyészség a vádban letöltendő – öttől tizenöt évig tartó – fegyházbüntetést kért a férfi ellen, ugyanis a bűncselekményt egy védekezésre képtelen idős személy ellen követte el, valamint hogy rendezze a nyomozás csaknem másfél millió forint összegű bűnügyi költségét is.

Forrás: www.hvg.hu