Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Rendőrkutyát kapott a Gyömrői rendőrőrs

2016.02.13

Új taggal bővült a Gyömrői rendőrőrs állománya: szolgálatba állt Tundra, a rendőrkutya. A két éves németjuhász-belgajuhász keverék mostantól rendszeresen járja majd társával Gyömrőt.

Tundra most végezte el a rendőrkutya kiképzést, így frissen érkezett állomáshelyére. Az őrs udvarán kialakított kennelben helyezik el amikor szolgálatban van, és nincs közterületen. A kutyával együtt végezte el a vonatkozó kiképzést Szakáll Ákos c. törzsőrmester, aki a gazdája és társa lett a négylábú rendőrnek. Szolgálat után hazaviszi, ilyenkor hétköznapi kutyaként éli majd életét. Természetesen szükségesek a rendszeres tréningek, képzések, ezeket az előírtak szerint a kutya és gazdája közösen végzik el. Mostantól tehát ne lepődjenek meg a gyömrőiek, ha igazoltatás közben nem csak két-, hanem négylábú rendőr is megjelenik. Az eb teljes kiképzésen esett át, így alkalmas akár elfogásokra is. Részt fog venni a járőrözésekben is.

 

 

Szakáll Ákos törzsőrmester és Tundra - mostantól együtt járőröznek

 

Tundra érkezésével még inkább felértékelődött az a terepjáró, amit néhány hete az önkormányzat adott a helyi őrsnek, hiszen Tundra és a szállító kennel csak ennek az autónak a csomagtartójában fér el kényelmesen.     

Forrás:http://www.signaltv.hu