Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Szolgálati ebek tréningeztek Debrecenben.

2015.01.20

Futballhuligánokat fegyelmeztek – rendőrkutyával

Fotók: Szabó László

Az még hagyján, hogy a kutyák és vezetőik alakzatba rendeződtek, az sem nagy dolog, hogy az ebek parancsszóra ülve, fekve maradtak, amíg vezetőjük távolabb ment. A java csak azután kezdődött, amikor megérkeztek a rosszfiúkat megjelenítő segítők. Ők lettek a leküzdendő ellenség: a rendőrkutyákban írmagja sem maradt a barátságosságnak. A kutyás zsaruk felálltak egymással szemben két sorban. A vezetőknek nem csekély erőfeszítésükbe került visszafogni az ebeket, amelyeknek az volt a feladatuk, hogy elkapják a két sor között végigmenő „csibészt”.

A segítőnek így sorozatban kellett átélnie a megpróbáltatásokat, igaz, mindezt védőruhában és sisakban tehette. Ezután a segítők a sorban álló ebek elé léptek, hergelték őket, majd megfordultak, és futottak, egészen addig, amíg a vezényszóval indított kutya utol nem érte őket. A hab a tortán a Nagyerdei Stadionnál tartott gyakorlat volt: a kutyás rendőr szemmel tartotta az igazoltatott futballhuligánokat, és aki ellenállt, azt rendőrkutyával fegyelmezte.

Két segítő váltotta egymást a nap folyamán, s míg ők a délután végére számtalan véraláfutást gyűjtöttek, a zsarukutyák és vezetőik a tréning alatt számos tapasztalattal lettek gazdagabbak.

/Forrás: Cívishír/