Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


Trükkös dílereket fogtak a rendőrök

2014.07.18

Elfogott a rendőrség két pomázi férfit, akik a gyanú szerint Hollandiából autóalkatrészben csempésztek az országba négy kilogramm nagy tisztaságú kokaint - közölte a rendőrség internetes tájékoztató oldalán.

dscf2727_mod.jpg

Készenléti Rendőrség Fritz nevű kábítószer-kereső kutyája

A közlemény szerint az egyik gyanúsított, egy 29 éves férfi július 9-én Rotterdamban autóalkatrészeket adott át egy futárcégnek, hogy azokat Magyarországra szállíttassa. Miután a szállítmány Magyarországra érkezett, a másik gyanúsított, egy 44 éves kérésére egy másik futárcég vitte tovább a megrendelő által megadott címre.
   
Az alkatrészeket szállító gépkocsit azonban július 10-én az M2-es autópálya egyik parkolójában ellenőrizték a rendőrök, és a kábítószer-kereső kutya segítségével a jármű rakterében egy váltószerkezet belsejébe rejtve, gépzsírba beleágyazva körülbelül négy kilogramm súlyú, tömbbé préselt, por állagú kábítószer-gyanús anyagot találtak a nyomozók.
   
A rendőrség tudatta azt is, hogy az elsődleges szakértői vélemény szerint a por nagy tisztaságú kokain, amelynek piaci értéke körülbelül 80 millió forint.
   
A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai a két, kábítószer-kereskedelemmel gyanúsított férfit július 11-én fogták el, egyiküket Pomázon, másikukat Budapesten. A bíróság július 13-án elrendelte a gyanúsítottak előzetes letartóztatását.

MTI