Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Sziasztok!

Magamról csak annyit szeretnék írni, hogy a rendőrségnél kutyákkal foglalkozom több mint tíz éve. Szeretem a kutyákat, a kiképzésüket, no és olyan embereknek segíteni akik nem bírnak az otthon tartott házi kedvencükkel. Ezt az oldalt a kutyás rendőrök számára - amolyan információ áramlás elősegítése - jelleggel hoztam létre, de természetesen azoknak is betekintést szeretnék nyújtani a szolgálati kutyázás rejtelmeibe, akik a civil életből nézik a munkánkat.

A szolgálati helyemen túlnyomó részben járőrkutyák vannak, de rendelkezünk speciális kereső kutyákkal is. (Nyomkövető, kábítószer kereső, hullakereső, robbanószer kereső...).

Részem volt már kölyök kiválasztásban és felnevelésében, de kaptam már olyan kutyát is, amit a rendőrség vásárolt meg és úgy kellett kiképezni. Meg kell mondanom, hogy a legideálisabb az amikor az ember saját magának neveli fel a kutyáját célirányosan, szem előtt tartva hogy milyen speciális feladatra fogja a későbbiekben alkalmazni. A kutya nagyon nagy segítség a járőrtevékenység során, mondanom sem kell. Rengeteg alkalommal segítette már a munkámat, egy-egy szorultabb helyzetben. Megnyugtató érzés például bemenni egy olyan épületbe, ahol tudjuk, hogy bűnelkövető rejtőzik meg és esetlegesen veszélyes lehet a testi épségünkre. A kutya érzékszervei sokkal kifinomultabbak mint az emberé, ezért sokkal hamarabb észreveszi a megbúvó embert mint a vezetője. Szaglása 400 szorosa az emberének, ezért el lehet képzelni, hogy hozzá képest mi szinte nem is érzünk szagokat, illatokat. Bámulatos, ahogy olyan szagnyomot is követni tud, ahol egy ember csak rövid ideig tartózkodott és meg tudja mutatni, hogy esetlegesen merre közlekedett a célszemély. Mindezt teszi abból a szagmaradványból, és lehulló hámsejtekből amit hátrahagyunk és amit csak mikroszkóppal lehet kimutatni.

Szeretném hát ezt az oldalt azoknak a kutyáknak szentelni, AKIK mindennapi hősként teljesítenek mellettünk szolgálatot, nem sajnálva saját életüket, testi épségüket veszélyeztetve, ha kell feláldozva magukat feltételek nélkül.

Nagyon jó szórakozást kívánok az oldalhoz!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Re: banhidi.rita02@gmail.com

(Pityke, 2016.12.01 16:10)

Kedves Rita!

Mi sajnos civil kutyák kiképzésével nem foglalkozunk.

bogyoka0601@gmail.com

(V. Péter, 2016.11.28 13:13)

Tisztelt Cím!

Szeretnék érdeklődni, hogy a rendőrkutya felvételi aktuális-e még? Költözés miatt egy 8 hónapos fajtatiszta németjuhász kutyusnak keresünk egy megfelelő helyet.
Írtam Önöknek e-mailt is.
Előre is köszönöm.

Re: bogyoka0601@gmail.com

(Pityke, 2016.12.01 16:09)

E-mailben ment a válasz

Gyermek csoporttal szeretnénk látogatást tenni

(Szabó Andrásné, 2016.01.15 10:21)

Tisztelt Rendőrkutyások!

A tavaszi szünetben szeretnénk egy gyermekcsoporttal ellátogatni
Önökhöz ha megoldható,és betekintést nyerni a szakmájukba.

A gyerekek nagyon szeretik a kutyákat,és a rendőr szakma pedig
egyaránt izgalmas a kisfiúk és kislányok számára is. Van olyan
gyermek, aki már most tudja, kutyás rendőr szeretne lenni.

Érdeklődni szeretnék,hogy megoldható lenne-e kérésünk.

Várom szíves visszajelzésüket!

Üdvözlettel: Szabó Andrásné (Horváth Valéria)
(írtam Önöknek e-mail is)

Dobermann

(Reni, 2015.12.27 10:32)

Kedves Kiképző!
Egy szomorú dolog miatt írok, hátha tud tanácsot adni nekem. Van egy gyönyörű 10 hónapos kan dobermann kiskutyám, akit az életemnél is jobban szeretek. Sajnos költöznünk kellett és nem tudom sehová magammal vinni. Fantasztikus képességei vannak, igazi rendőrkutyának való...Szeretnék jó helyet találni neki, most láncon van és megszakad a szívem érte. Olyan helyre szeretném ajándékba adni ahol boldog lehet. Tudna valamit javasolni? Rendőrségre, vagy mentő kutyának is kiváló lenne, bár még foglalkozni kell vele. Kérem bárki ha tud valamit írja meg, és nagyon köszönöm előre is. Az email címem ineriner@citromail.hu

Budapest

(adri, 2015.10.08 16:18)

Sziasztok! Az lenne a kérdésem hogy miért nem használják rendőrkutyaként az Amerikai Staffordshire terriert? Hogyhogy csak Német illetve Belga Juhászt vagy Rotit használnak? Válaszotokat Előre is köszönöm!

Verschoor park Hollandia

(Nagy István Nándor, 2015.04.09 11:59)

Üdvözlöm örülök az oldaluknak és sikerekben gazdag munkát kívánok önöknek. A mi cégünk Hollandiában kutya kiképzéssel és az ehhez szükséges ruhákkal és kiegészítőkkel foglalkozik szinte az egész világba Amerika és még sok országban jelen vagyunk ha esetlegesen érdekelheti önöket kutya illetve ruházat szájkosár stb stb szivesen küldök önöknek egy anyagot emailben illetve megtekintheti honlapunkat a következö cimen k9 factori.nl oldalon. Ha mégsem érdekli cégünk semmi gond kívánok önnek további sok sikert

Kerepes

(Farkas Miklós, 2015.03.02 00:36)

Most találtam meg a lapotokat!
Gratulálok hozzá, nagyon jó!
Csak így tovább!
Üdv: Miki

Re: Kerepes

(Pityke, 2015.03.04 14:31)

Köszönöm szépen, jó szórakozást kívánok az oldalamhoz!

Ingyen elvihető németjuhász kutyák

(Benyák Gabi, 2015.02.02 23:38)

Kedves Kiképző!
Kaptam egy linket a facebook-on, ha még aktuális, két fiatal farkaskutya elvihető ingyen. Testvérek. Talán megállhatják a helyüketés jó munkakutyák lehetnek.

http://olx.hu/hirdetes/ingyen-elviheto-nemetjuhasz-kan-testver-kutyak-ID33FHp.html#ff683d61d1

bicske

(laci, 2014.07.26 12:03)

Hivjon kerem ezen a tel szamon 06309153582

Re: bicske

(Pityke, 2014.07.27 09:36)

???
Elnézést, de én nem hívogatok senkit sem. Ha kérdése van, vagy közlendője akkor azt írja meg a munkakutyazas@upcmail.hu e-mail címre.

Budapest

(Andrea, 2014.02.19 15:15)

Tisztelt Rendőrkutyások!
Nagy vágyam kicsi korom óta, hogy kutyás rendőr legyek , de elég kevés információm van ez ügyben.Hol tudok esetleg kapcsolatba lèpni valakivel , aki elmondaná ,hogy milyen is ez ès valaszolna a kérdèseimre?
Előre is köszönöm,
Andrea

Su,rs

(Katalin, 2014.02.20 15:27)

Engem is erdekelne hol tud az ember ilyesmit tanulni(marmint a kutyakikepzes ilyen terulete).

Re: Budapest

(Pityke, 2014.02.21 12:30)

Sziasztok!

Középfokú végzettség megszerzése után jelentkezni kell a rendőrség szakközép iskolájába. Az iskola elvégzése után némi tapasztalatot kell szerezni közterületi járőrként, majd utána jelentkezni kell - a helyi parancsnok támogatásával - kutyás járőr tanf.-ra a Dunakeszi Oktatás Központba. A tanfolyam elvégzése után kutyás járőrként teljesíthetsz szolgálatot. Innen már csak pár tíz év tapasztalat és oktató válhat belőled. :-)

Re: Re: Budapest

(Andrea, 2014.02.21 19:32)

Nagyon szèpen köszönöm a választ!:)

Re: Re: Budapest

(PAPP ANNAMÁRIA, 2014.04.10 22:01)

JÓ ESTÉT KÍVÁNOK!AZ ISKOLÁBA A FELVÉTELHEZ ÉRETTSÉGI KELL.AZT SZERETNÉM MEGKÉRDEZNI,HOGY ESTIN SZERZETT ÉRETTSÉGI IS JÓ?KÖSZÖNOM

Göd, Petőfi 48.

(Arany-Tóth Ági, 2014.04.02 19:46)

Tisztelt Rendőrkutyások!
A gödi Huzella T. Általános Iskolában tanítok, ahol egy "szirénás" gyereknapot rendezünk május 30-ra a gyerekeknek. Nagyon szeretnénk színesíteni a programot egy rendőrkutyás bemutatóval. Tudnának esetleg nekem segíteni abban, hogy, és merre induljak a felkérésben? Kihez fordulhatok?
Előre is nagyon szépen köszönöm segítségüket: Arany-Tóth Ágnes
aranypere@gmail.com
06/30 377 3264

2200 Monor

(Ákos, 2013.08.27 11:47)

Járőrözésre érdekelne kutya sos-ben ha valaki tud segítsen köszönöm Közbiztonság érdekében.

Orokbe fogadas

(Toth-Szabo Klaudia, 2013.08.07 09:31)

Kedves Pityke!
Koszonom valaszat, figyelni fogom a kutyat kinal rovatot.:)
Minden jot!
Udv.
Klaudia


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »