Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe
 


 

Sziasztok!

Magamról csak annyit szeretnék írni, hogy a rendőrségnél kutyákkal foglalkozom több mint tíz éve. Szeretem a kutyákat, a kiképzésüket, no és olyan embereknek segíteni akik nem bírnak az otthon tartott házi kedvencükkel. Ezt az oldalt a kutyás rendőrök számára - amolyan információ áramlás elősegítése - jelleggel hoztam létre, de természetesen azoknak is betekintést szeretnék nyújtani a szolgálati kutyázás rejtelmeibe, akik a civil életből nézik a munkánkat.

A szolgálati helyemen túlnyomó részben járőrkutyák vannak, de rendelkezünk speciális kereső kutyákkal is. (Nyomkövető, kábítószer kereső, hullakereső, robbanószer kereső...).

Részem volt már kölyök kiválasztásban és felnevelésében, de kaptam már olyan kutyát is, amit a rendőrség vásárolt meg és úgy kellett kiképezni. Meg kell mondanom, hogy a legideálisabb az amikor az ember saját magának neveli fel a kutyáját célirányosan, szem előtt tartva hogy milyen speciális feladatra fogja a későbbiekben alkalmazni. A kutya nagyon nagy segítség a járőrtevékenység során, mondanom sem kell. Rengeteg alkalommal segítette már a munkámat, egy-egy szorultabb helyzetben. Megnyugtató érzés például bemenni egy olyan épületbe, ahol tudjuk, hogy bűnelkövető rejtőzik meg és esetlegesen veszélyes lehet a testi épségünkre. A kutya érzékszervei sokkal kifinomultabbak mint az emberé, ezért sokkal hamarabb észreveszi a megbúvó embert mint a vezetője. Szaglása 400 szorosa az emberének, ezért el lehet képzelni, hogy hozzá képest mi szinte nem is érzünk szagokat, illatokat. Bámulatos, ahogy olyan szagnyomot is követni tud, ahol egy ember csak rövid ideig tartózkodott és meg tudja mutatni, hogy esetlegesen merre közlekedett a célszemély. Mindezt teszi abból a szagmaradványból, és lehulló hámsejtekből amit hátrahagyunk és amit csak mikroszkóppal lehet kimutatni.

Szeretném hát ezt az oldalt azoknak a kutyáknak szentelni, AKIK mindennapi hősként teljesítenek mellettünk szolgálatot, nem sajnálva saját életüket, testi épségüket veszélyeztetve, ha kell feláldozva magukat feltételek nélkül.

Nagyon jó szórakozást kívánok az oldalhoz!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

bettaj@freemail.hu

(Kovács Betta, 2012.04.08 17:34)

Szia!
Én egy mondhatni speciális "problémával" fordulok hozzád!

Egyre többet hallani mostanában,hogy külföldön (szerencsére már Európában is) képeznek ki kutyákat cukorbetegek mellé.

A kislányom 4 éves, 2 éve állapítottak meg nála 1. tip. diabéteszt. Mindennapi problémánk és félelmünk a hypo (alacsony vércukorszint ), ami nagyon veszélyes, mert ha nem vesszük időben észre kómába is eshet. Az éjszakai hypok a legveszélyesebbek, mert akkor annyira alszik, hogy nem veszi észre.

Szeretnék egy kutyát kiképezni v. kiképeztetni, amely észlelni és jelezni tudná a veszélyt! Sajnos nem tudok merre elindulni....A külföldi kiképzés sajnos nem jöhet szóba, hisz azon kívül, hogy messze van, biztosan drága és gondolom az se árt, ha a kutya "magyarul tud"!
Kérlek segíts nekem/nekünk abban, hogyha tudsz, hogy ajánlasz valakit, aki ezt elvállalná....Esetleg szóba jöhet az, hogy mi tanítsuk meg a kutyust? Annyit tudok, hogy ha alacsony a gyermek vércukorszintje, akkor izzad és megváltozik a verejtéke szaga is. Az is érdekelne, hogy milyen fajta kisebb testű kutya jöhet számításba. (kicsi lakás)

Nagyon hálás lennék a segítségedért. Hisz a lányom nem csak egy barátot kapna ezzel, hanem egy társat, aki vele lenne jóban - rosszban......:-)

Kovács Betta

Re: bettaj@freemail.hu

(Pityke, 2012.04.09 11:40)

Kedves Betta!
Sajnos ilyen feladatra kutyákat mi nem képzünk és nem is ismerek kiképzőt aki ezzel foglalkozna ezért nem tudok neked segíteni. Esetleg kaphatsz választ olyan kiképzőtől, aki olvassa a soraidat itt és hajlandó neked segíteni.
Üdv: pityke

borbely.nikolett@freemail.hu

(Niki, 2012.03.16 20:03)

Szia!
Az lenne a kérdésem, hogy lehetnék e kutyás rendőr főiskola nélkül is? Nagyon szeretnék mentőkutyákkal vagy kereső kutyákkal dolgozni, ezért gondoltam elvégzem a 2 éves rendőr képzést. Nem igazán tudom, hogyan működik a ti világotok,ugyanis eddig teljesen más pályán tanultam és dolgoztam. Előre is köszi a válaszodat! A mail címemre létszi.
Niki

Re: borbely.nikolett@freemail.hu

(Pityke, 2012.03.17 15:27)

Szia Niki!
Kutyás rendőr főiskola nélkül is lehetsz. Sőt, sajnos akadály, hogy ha van főiskolád. A további infót megtudhatod itt:
http://5mp.eu/web.php?a=policedog&o=2RbKxmcGWO

Üdv: Pityke

Re: borbely.nikolett@freemail.hu

(Niki, 2012.03.19 14:05)

Köszönöm szépen :D

1074 budapest dohany utca 68 3em/13

(Bédi László, 2012.03.09 12:40)

nekem is volt mar egy rendör kutyám nagyon okos volt csak elpusztult nagyon szerettem mert okos volt mindig figyeltrám leste minden mozdulatomat de szeretnek egy masik járör társat magam melle akivel egyut dolgozhatnek. nagyon sikeres volt a bruno nevu rendör kutyam a rendörségi illetve a halöri munkaban nagyon sok tolvajt es orv horgasz es halaszt tetten ertunk.üdvözlettel.bédi laszlo halör.

1074 budapest dohany utca 68 3em/13

(Bédi László, 2012.03.09 12:35)

nekem is volt mar egy rendör kutyám nagyon okos volt csak elpusztult nagyon szerettem mert okos volt mindig figyeltrám leste minden mozdulatomat de szeretnek egy masik járör társat magam melle akivel egyut dolgozhatnek.üdvözlettel.bédi laszlo halör.

Pityke!

(Kocsis József Pápa Rk., 2011.11.26 21:24)

A vendégkönyv az oldalamról véletlenül került le, pótolni fogom. Csináltam egy videót megint, ha érdekel nézd meg.
http://www.youtube.com/watch?v=2sGjy3yd2b0
Üdv: Józsi

Re:kutyus

(Pityke!, 2011.11.25 15:12)

Szia Gábor!
Jelenleg egy 3-4 év közötti nagyméretű malinkonk van gerinc probléma miatt leselejtezve, nagyon kemény őrző-védővel. A kutyát csak olyan helyre ajánlom, ahol nincsen gyermek és tudnak bánni ilyen kutyával. Az biztos, hogy ez a kutya megvédi a portát!
A gerince műtve volt, ami tünetmentessé tette az állapotát, azonban fizikailag tartósan nem terhelhető, ami nekünk sajnos nem jó.
Érdeklődés esetén írj az email címemre és felveszem veled a kapcsolatot!

Üdv: Csaba

Józsinak!

(Pityke, 2011.10.26 18:19)

Szia!
Már felkerült a friss hírek rovatba,de nem ezen az útvonalon kaptam az infót :-)

blanic@freemail.hu

(Aldogazda, 2011.10.26 16:44)

Sziasztok! Hadd ajánljam az egyik bemutatónkat Aldo-val.
http://www.youtube.com/watch?v=BTA6a0bLjQM
Üdv: KJ, Pápa Rk.

Re:kutyus előélet

(Pityke, 2011.08.07 16:28)

Kedves Niki!
Sajnos nekem a Dunakeszi kutya nyilvántartáshoz nincs hozzáférési jogom, ezért nem tudok neked segíteni. A tőlünk kikerült kutyák életével tisztában vagyok, de más szervekével nem.
Üdv:Pityke

Re: Re:kutyus előélet

(niki, 2011.08.16 11:08)

azért köszönöm!
szia

2083 solymár kert utca 86

(sipos nikolett, 2011.08.06 11:03)

szia!nekem lenne egy nagy kérdésem és remélem tudsz rá választ adni!
körülbelül 4-5 hónapja örökbe fogadtam egy ordas németjuhász szuka kutyát aki akkor volt 7 hónapos!
szeretnék megtudni többet az előéletéről ha lehetséges!
a kutyát Mikkának hivják és 2010 augusztus 4.én született
állatorvosa Dr.Stájer Attila volt
amire nagyon kiváncsi lennék a szülőkre
-mi volt vele a gond amiért nem felet meg a rendőrségen
bár inkább a szülőkre vagyok kiváncsi hogy volt e valami betegség amit esetleg örököhetett a kutyám!
amugy egy gyönyörű szép hiperaktiv kutya lett belőle:-)
előre is köszönöm S.Nikolett

Re:Öreg kutyák

(Pityke, 2011.06.22 13:21)

Szia Tamás!

A munkakutyazas@t-online.hu email címre tudod elküldeni a leveledet,véleményedet.
Sajnos jelenleg a gépem leégett, úgy hogy nem biztos hogy azonnal tudok a levelekre válaszolni.
Üdv: pityke

kotam@t-online.hu

(Tamás, 2011.06.18 21:25)

Szia Pityke!
Korábban már leveleztünk Benga kutyámról, most már 3 hónapja új kutyát hoztam dunakesziről. Kairó volt neve, már nagyon sokat tanult nálam mert ő őrkutya volt és ráfér a tanulás :)
Arra szeretnélek kérni, hogy adj egy privát email címet.
Van ugyanis egy elképzelésem a kiöregedett rendőrkutyákkal kapcsolatban, akiknek nem sikerül gazdát találni. Ez egyelőre nem publikus és szeretném veled megbeszélni. Elsősorban azt, hogy mi a véleményed róla? Véleményem szerint méltatlan vég szegényeknek, hogy egy munkával teli élet után névtelenül fehérje feldolgozóban végzik.
Szia.
Tamás

Re:általános kutya

(Pityke, 2011.04.28 15:01)

Szia Nikoletta!
Az általános rendőrkutya tud járőr munkát és nyomkövetést is egyben végezni (duál kutya)
Nagy előnye, hogy mivel állandóan veled van a közterületen, ezért hamar tudod indítani az esetleges elkövetők után, így az eredményességet is nagy mértékben befolyásolja pozitív irányba.

nokoletta@freemail.hu

(Niki, 2011.04.03 12:09)

Sziasztok!
Világosítsatok már fel légyszíves, hogy az általános rendőrkutya képzés mit takar pontosan? Én is mennék Dunakeszire, én is technikus vagyok, nyomkövető kutyát szeretnék! Gondolom nyomkövető tanfolyamra kellene beiskolázni, viszont hallottam, hogy általános rendőrkutya képzés keretén belül is ki lehetnek képezve a kutyák nyomkövetésre...

Re:nyom.tanf.

(Pityke, 2011.03.24 13:06)

Szia Attila! Ment az email a címre!

Tanfolyam

(Attila, 2011.03.23 19:38)

Tisztelt kollégák!
Van valakinek konkrét infója arról, hogy idén mikor indul nyomkövető tanfolyam Dunakeszin? 3 hónap technikusi tanfolyam után úgy gondoltam, hogy bőven elég volt az ott töltött időből, de aztán most csak megjött a kedvem még egy fél évhez... -Tudom, kérdezzem tőlük, de mielőtt felhívnám őket itt is érdeklődök, hátha valaki tudja! :) Ha e-mail-ben válaszolnátok, azt is örömmel fogadom a polakpontattila@gmail.com címen!

Köszönöm!


« előző

1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6

Következő »